Състоянието на Митьо Очите в турски затвор се влоши! Босът иска да излезе на свобода…

Арестуват Митьо Очите

Мюсюлманският празник Курбан Байрам прецаква опитите за излизане от пандиза на задържания в Турция несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите, твърди „България Днес“.

Желязков искал час по-скоро да се изправи пред магистратите в южната ни съседка с молба да променят марката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Мераците на несебърския Ал Капоне обаче се оказали посечени заради дългите празничните дни покрай Байрама. 

Тържествата започнаха през седмицата и ще продължат до идната сряда. През това време не работи нито една от институциите в Турция, включително прокуратурата и съдът.

В създалата се ситуация Митьо Очите няма никакъв полезен ход, освен да чака зад решетките да минат празничните за мюсюлманите дни, които приключват на 29 август, обясняват запознати с местните порядки.

По думите им едва тогава можели да бъдат придвижени документите на Желязков за излизането му от затвора. Според най-оптимистичните прогнози това можело да стане едва в края на идмата седмица, когато институциите ще отворят отново врати след приключване на свещения празник Курбан Байрам. 

Познавачи обясняват, че по време на всенародните тържества местните съдилища не разглеждали молби за промяна на мерки за неотклонение, дори когато те били свързани със здравословното състояние на задържаните, какъвто е случаят с Желязков. Именно на този коз разчитал Очите, за да се измъкне от килията и да чака на свобода делото, на което ще се разглежда искането на българската прокуратура за екстрадицията му у нас.

В турския затвор, където несебърският бос се намира в момента, над здравето му денонощно бдят две медицински сестри и един лекар, разкриват от администрацията на зандана.

Въпреки това Очите настоява да излезе оттам, тъй като за него трябва да бъдат полагани специални грижи. През последните две години Димитър Желязков претърпя няколко операции и дълго лечение у нас и в чужбина. Той оцеля по чудо, след като бе надупчен с куршуми при сблъсък с групата на кръвния си враг Божидар Кузманов – Божо Кравата в курорта Слънчев бряг. Оловото нанесе сериозни поражения в тялото на Очите.

Освен това един от куршумите заседна между ребрата му и все още не е изваден. Заради евентуално изваждане на оловото Очите планирал пътуване до клиника в Западна Европа малко преди полицейската акция.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ