ФК „Банско“ погва съдията заради скандална свирка в Пазарджик

fk-bansko

Ръководството на „Банско“ ще внесе жалба в БФС срещу скандалния съдия Тихомир Алексов след загубата с 0:1 от „Хебър“ в Пазарджик в 4-тия кръг на Югозападната трета лига.

Реферът, който миналата година бе изхвърлен от нарядите в професионалния футбол, изфабрикува дузпа за домакините 3 минути след изтичане на 3-минутното продължение на първото полувреме. Тогава бившият халф на банскалии Руслан Иванов падна без да бъде докоснат при това на почти цял метър пред наказателното поле, но Алексов услужливо вкара „нарушението“ в пеналтерията. През второто полувреме „козлите“ наложиха тотално превъзходство и позволиха на „Хебър“ да мине центъра всичко на всичко 6 пъти. Съдията обаче продължи да бъде 12-ият играч на домакините, като не даде 2 чисти дузпи за амбициозния им съперник. Първо Цветелин Тонев удари топката с ръка при центриране на Милен Василев отляво, а след това и бившият защитник на „Банско“ Николай Стоилков-Газелата с баскетболен прийом спря пас отдясно на Смаил Креболиев.

„След мача се запознах с Тихомир Алексов, представих му се и му казах, че е завършен безобразник. Дали е изпълнявал поръчки или не –  това не мога да твърдя, но ще направим всичко възможно да си понесе последствията, защото дори треньорът на домакините Танчо Калпаков би свирил малко по-обективно от

него“, заяви изпълнителният директор на „Банско“ Крикор Румян. „Във футболното пространство витае нещо като публична тайна, че има „сериозна организация“ за едва ли не резервирано влизане на „Хебър“ във Втора лига. Явно 4-те дузпи в тяхна полза в последните им 3 мача са едно чудесно начало. Те наистина са много силен отбор, но не разбирам защо трябва брутално да им се помага. В същото време срещу „Банско“ се извършва нещо като организиран грабеж – във 2-рия кръг срещу „Сливнишки герой“ в Сливница загубихме с 0:1, но за по-сигурно съдията Васимир Ел-Хатиб изгони двама наши. И вижте какво се получава – на нас ни дават червени картони за неправилно дишане, а на „Хебър“ учтиво им се измислят дузпи. Когато обаче има две 100-процентови дузпи за „Банско“, те не се свирят. Всъщност подаръците в полза на „Хебър“ са още от миналия шампионат, вероятно по случай 100-годишнината им. Тогава в последния кръг в Банско при резултат 2:1 за нас в 88-ата минута съдията Мартин Спасов ни остави с 10 души, изгонвайки Любомир Витанов, а 3 минути след редовните 90 даде дузпа на „Хебър“, след като техен играч си поведе топката с ръка в нашето наказателно поле.

Вие ми кажете този абсурд тенденция ли е, или просто мачовете ще се играят, докато на „Хебър“ резултатът им изнася. Каквото и да стане, независимо от класирането, напролет ние ги чакаме за истински и честен футбол – нека са добре дошли на стадион „Свети Петър“, допълни шефът на „козлите“. Той изказа претенции и към делегата на мача Пандо Кобуров.

„Публиката в Пазарджик, състояща се от много ведри хора, някои от които с вид на рекламни лица на сградата срещу стадиона (б.р. – срещу стадион „Георги Бенковски“ е Пазарджишкият затвор), не спря да бомбардира нашата скамейка пред безмълвните погледи на полицията. Когато на полувремето показах на делегата десетината бутилки от минерална вода, с които бяхме обстрелвани, г-н Кобуров удобно догледа мача от скамейката на „Хебър“. Интересно ми е какво е записал в доклада си и дали вътре фигурират и дискриминационните обиди на домакините към нашия футболист Даниел Гогов, който е в неравностойно положение“, допълни Румян.

Иван БОРИСЛАВОВЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ