Бивш МВР шеф призова: Сега да излезе министърът и да каже: „Избягвайте магистралата“

полиция

„МВР се провали, не успя да се справи с мигрантите. Лично аз няколко пъти поисках оставката на министъра, на главния секретар. Нищо лично, но само за няколко месеца в края на годината имаме 5 жертви полицаи. И тази година продължават тези гонки, а министърът обяви война на мигрантите. Не виждам резултати срещу каналджийствто. Твърди Демерджиев „респектирахме ги“ – нищо подобно, виждаме бусовете с пилотни коли. Те дори не могат да хванат пилотната кола, 15 км ги преследват“, коментира бившият вътрешен министър Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Той отново призова президентa Радев да се намеси със свикване на КСНС или поне на Съвет по сигурността.

„Сега да излезе министърът и да каже: „Избягвайте магистралата“. Трябва да се оглеждаме за бусове докато караме, да няма гонка някъде. Ние воюваме по пътищата, а министърът винаги разказва едни негово розови сънища, че се справят. Ние вече започнахме да не пътуваме добре, оглеждам се като пътувам по магистрала „Тракия“, каза Радев.

Според него политическата нестабилност у нас също е причина за продължаващия мигрантски натиск.

Бившият вътрешен министър посочи като положително сътрудничеството с Турция по отношение на мигрантите и двустранните срещи от последния месец. По думите му обаче, ЕС също трябва активно да подпомогне охраната на външната си граница.

„Ние пазим европейската граница – искам тук да видим германци, австрийци да пазят с нас. Това е външна граница, а имаме само „Фронтекс“, призова Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ