Демерджиев заговори за купуване на гласове и се закани: Уверявам ви, познаваме хората, които…

иван демерджиев

Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев обяви, че МВР ще следи секциите, в които има небивал брой преференции. Той говори пред журналисти по време на посещението си в Областната дирекция на МВР – Габрово във връзка с организацията на работа по предстоящите избори, предава Стандарт. Той добави, че се знаят рисковите секции в страната и полицията е концентрирала вниманието си там.

„Очаквам увеличаване на купуването на гласове“, добави Демерджиев и уточни, че такива са оперативните данни. Той посочи, че хартиената бюлетина има връзка с изкривяването на вота.

МВР има оперативни данни за цената на един глас, каза още вътрешният министър, но отказа да коментира каква е тя. „Понякога не става въпрос и за пари, търсят се други форми на влияние, част от тях вървят по ръба на закона. Уверявам тези хора, които се занимават с тези практики, че ги познаваме и ще направим всичко възможно да противодействаме ефективно.“ каза още министър Иван Демерджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ