ИЗВЪНРЕДНО: МВР удари автокрадците. Арестувани са емблематични лица – Шумахера, Лъвицата, Бабичката

полиция

Операция срещу автокрадците и криминалния контингент по тази линия на престъпност започна от сутринта МВР, прокуратурата и националното следствие, предава Lupa.bg. Тя е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и се провежда в пет града – София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница. Рано сутринта от домовете им са изведени 30 души, които са били разследвани и съдени за автокражби. Обект на акция „Автоджамбази“ са знакови имена като Митьо Черния, Белязания, Шумахера, Лъвицата, Каската, Бабичката.

Претърсват се и множество адреси. Като екипи на полицията и прокуратурата са влезли в няколко автосервиза в Пернишко. Предполага се, че в тях са разфасовани крадени в София автомобили. Освен това жандармерия има и пред автокъщи в Дупница.

В миньорския град е една от най-оборотите групи автокрадци. Тя задига както модерните кийлес коли, така и по-стари автомобили.

Във Варна пък действията са свързани с разбиването на канала за износ на крадени коли, които се пласирали в Близкия Изток, Русия и бившите републики на ОНД.

По-късно от прокуратурата и МВР ще съобщят повече подробности за акцията.

По неофициална информация обект на акцията са поне 30 души.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ