Потресаващо! Разкриха какво са направили последно хората, преди да намерят смъртта си до Своге!

Верка

Майката на игумена на манастира „Седемте престола“ архимандрит Антим, Верка разказа в ефира на bTV какво последно е направила туристическата група в светата обител преди да се качи на автобуса, който катастрофира фатално до Своге. В резултат на трагедията загинаха 16 души. Много от ранените продължават да са в критично състояние. Във возилото е имало общо 33 души.

„Само видяхме, че е група. Застанахме си на местата, а те си купиха свещички. Отидоха в черквата, запалиха и свещичките и поседяха малко. В следващия момент започнаха да си тръгват, защото екскурзоводката им каза, че трябва да тръгват“, разказва Верка.

По думите на майката на игумена, екскурзоводката казала на групата, че хората трябвало да се качват и да тръгват, защото трябвало да посетят някакво място до Искрец. „Повечето бяха на средна възраст. Имаше мъж и жена, която едва ходеха. Те сигурно са сред загиналите. Не съм видяла в групата да има дете“, каза още Верка.

По думите й, туристите от фаталния автобус ковчег са били много смирени, въобще не са вдигали шум, като останалите групи, които идват в светата обител. „Много ми е зле. цяла нощ не съм спала. Всичките са пред очите ми“, казва още Верка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ