Гордей се, България! Грациите ни се завръщат с 14 медала от Естония, поставиха всички в краката си

медали

Националният отбор по художествена гимнастика се завръща с пълна кошница медали от първия си международен старт за годината, пише banker.bg. Девойките и жените спечелиха 14 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала на международния турнир “Miss Valentine” и Гран при в Тарту, Естония.

Четири българки взеха участие на Гран при Тарту – Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Татяна Воложанина. Турнирът бе спечелен от украинската гимнастичка Виктория Оноприенко. Стилияна Николова се пребори за сребърния медал в многобоя, а третото място бе за друга украинка – дебютантката Полина Хороднича.

Две титли донесе Стилияна Николова от финалите на топка и бухалки, а Боряна Калейн стана първа на лента. Златото на обръч беше за Оноприенко.

Татяна Воложанина се окичи със сребро на топка, а Ева Брезалиева и Калейн извоюваха бронзови медали, съответно на обръч и бухалки.

В съпътстващия турнир “Miss Valentine”, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова заеха второ място в отборното класиране, като отстъпиха само на украинския отбор .

Елвира Краснобаева, която блестеше с много силни и красиви композиции, се окичи с два златни медала от финалите на обръч и топка. Никол Тодорова спечели бронз на лента и стана четвърта на бухалки.Ансамбъл девойки, водени от треньорките си Кристина Илиева и Жанина Иванова, стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка в многобоя и на финала на пет топки, а в съчетанието с пет въжета спечелиха сребърен медал.

Ева Емилова, Андреа Иванова, Габриела Пеева, Ванеса Емилова, Красимира Иванова и Цветейоана Пейчева показаха изключително трудни и оригинални съчетания, с които ще атакуват призови класирания на европейско и световно първенство за девойки тази година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ