Безпрецедентно! Полицаи щурмуваха килиите в следствения арест. Откриха телефони у Бахамата и жена му

бахамата2

Рано тази сутрин криминалисти от ОД на МВР в Благоевград нахлуха в килиите на следствения арест, където извършиха пълен тараш на всички килии със задържани лица. Акцията се провела след постъпила информация за ползването на телефони и в търсене на забранени вещи сред арестантите. При проверката у арестувания за крупни измами Васил Петров- Бахамата и жена му Лидия са намерени телефони, предмет на престъпление, съобщава Struma. com.

Кой от охранителите, които пазят арестантите си е затварял очите, предстои да се изяснява. В същото време, докато една група криминалисти в Благоевград тарашат килиите на арестантите, друга провежда обиски под надзора на прокуратурата в къщата на Бахамата в Дупница, където под домашен арест е синът им Димитър.

Подобна операция до момента не е правена, затова и шокът е голям. Отдавна се говори, че в арестите има лишени от свобода, които се ползват с привилегии, но за първи път има категорично доказателство за това и ще бъдат разследвани служителите-помагачи.

Васил Петров-Бахамата и жена му Лидия бяха арестувани за крупни измами в особено големи размери, след подадени жалби от хора, оплетени в мрежите им. Семейството обещавало услуги срещу запращане на строителни фирми-обществени поръчки, на криминално проявени да оправят делата си, на заловени с алкохол да подменят пробите им и още куп подобни измами..

Районен съд Благоевград постанови мярка задържане под стража за Бахамата и жена му, а за сина им, който бе арестуван в квартира в София домашен арест. Съдът се смили над Димитър -Малката Бахама заради влошеното му здравословно състояние. Той страда от паническо разстройство, установено при прегледите, преди да влезе зад решетките. Самият той признал пред лекарите, че взема антидепресант и транквилант, заради невротичното си разстройство.

Освен това, дни преди да бъде арестуван Димитър Бахамата е претърпял оперативна интервенция по отстраняване на мастно топче на крака, в близост до гениталиите, белегът той показваше пред репортер, като следа от нанесен му побой, за който гръмна баща му пред дупнишка медия 5 дни след ареста им. По скандалните твърдения на бащата и сина предстои проверка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ