Шапки долу! Плувци ветерани от Русе с 27 златни медала от международен турнир, даряват ги на сираци

плувци ветерани ирис

Елитният ветерански клуб „Ирис-Русе“ участва в Осмия международен турнир по плуване за ветерани, който се проведе в румънския град Плоещ, предава Русе Медиа. Състезанието бе организирано от местния плувен клуб „Shark” и със съдействието на фирми спонсори от региона, съпричастни със заниманията и състезателните изяви на спортисти в зряла възраст, чиито цели са здравето и повишената им работоспособност.

Участваха състезатели от България, Гърция и Румъния, като от нашата страна турнирът бе уважен от плувци ветерани от Варна, Русе, Сандански, Силистра и София. Програмата включваше одобрени от Международната федерация по плуване дисциплини – 50 и 100 м от всички стилове, 100 м съчетано плуване, а специално за индивидуалната купа /мъже и жени/ на плувния турир – 200 м св.стил.

В Плоещ елитният ветерански клуб „Ирис-Русе“, представен от 13 плувци /11 мъже и 2 жени/, направи поредното си силно представяне в двудневната интересна и тежка надпревара. Общо златните медали за Русе са 27.

С най-много златни медали – пет, се отличи Николай Ханджиев, следват Тодор Керчев-Паная и Веселин Василев /по 4/, Йордан Цонев, Димитър Котоманов, Ивелин Иванов /по 3/, Камен Марков /2/, Иван Грозданов, Стефка Виденова и Анна Гончарова /по 1/. Медали за призовите си места завоюваха и Илиян Цанков и Мирослав Станчев. Спечелените златни медали ще бъдат дарени на децата сираци в един от русенските социални домове.

Домакините познаваха русенските плувци от предходните седем турнира, когато те респектираха румънската плувна ветеранска школа. Отличното представяне на русенските плувци в Плоещ през изминалия уикенд на февруари’2023 за пореден път остави силно впечатление. Тази година се организират много състезания за ветерани плувци, така че отборът на Русе ще участва в още редица международни стартове – във Волос и Кавала /Гърция/, Лимасол /Кипър/, Решица /Румъния/ и др.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ