Черна вест в БНТ Пловдив! Екипа остана без свой скъп колега

Свещ

На 73 години, след тежко боледуване си отиде дългогодишният телевизионен оператор Димитър Игнатов. Той е част от екипа на БНТ Пловдив в продължение на повече от 40 години. Работил е за всички знакови предавания от създаването на РТВЦ Пловдив, съобщиха от държавната телевизия.

Професията на телевизионния оператор е избор на хора с изразена индивидуалност, чувствителност и жив поглед към света. Умението да разказваш с картина е именно онова, което създава експресивното въздействие на феномена „телевизия“.

Един от тези професионалисти, който притежаваше рядката способност да снима „монтажно“, да улавя през обектива на камерата си същността на събитието, беше Димитър Игнатов. Един от хората в професията, за които може да се каже, че имаше ярък собствен почерк.

За работата си по заснемането и производството на поредица фолклорни предавания, концерти, новинарски репортажи и студийни програми той е отличен с награда „Пловдив“ – в категория „Операторско майсторство“. Бог да прости Митко Игнатов и да подкрепи скъпото му семейство, на което екипът ни изказва дълбоки съболезнования.

Поклонението пред паметта му ще бъде утре, 2 март, от 11.00 часа, траурен парк „Север“ – „Рогошко шосе“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ