Ден на национален траур заради трагедията край Своге

Тъжна вест

Днес, 27 август, е обявен за ден на национален траур заради тежката автобусна катастрофа в събота вечерта край Своге.

В памет на всички загинали националните флагове върху сградите на всички държавни институции ще бъдат наполовина свалени.

Припомняме ви, че на 25 август автобус с хора, прибиращи се от екскурзия, излезе от пътя и падна от 20 метра височина. Загинаха 16 души, а 21 бяха ранени. Някои от ранените продължават да са в тежко състояние. Те са настанени в болници в София.

Повечето от загиналите са от софийското село Световрачене. Сред тях е и момче на 13 години. Хората са се връщали от екскурзия в манастира „Седемте престола“. На един от завоите водачът губи контрол над автобуса, удря леко четири автомобила, блъска се в мантинелата и пада в дерето до пътя. Вчера прокуратурата обяви, че работи по три основни направления в разследването – състоянието на пътя, действията на шофьора и отговорностите на транспортната фирма.

Оказва се, че още от миналата година има сигнали, че участъкът, където става смъртоносната катастрофа, е опасен. Вече стана ясно, че и шофьорът е превишил скоростта.

Днес трябва да стане ясно дали ще има конкретни обвинения за трагедията край Своге.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ