Кървав курбан на пътя! Пиян шофьор без книжка се вряза в кола и уби на място водача ѝ

катастрофа 1

Шофьор загина в пътен инцидент на пътя София-Варна. Инцидентът е станал на 1.03.2023 г. около 21,56 ч. край село Алваново, съобщиха от полицията, цитирани от GlasNews.bg.

Неправоспособен 43-годишен водач от гр. Варна, управлявайки лек автомобил „Ауди А6“ с варненска регистрация, при навлизане в лява крива е изгубил контрол над колата.

В резултат автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал странично в лявата част на правомерно движещ се там „Фиат Пунто“, собственост и управляван от 49-годишен водач от гр. Търговище.

Вследствие на сблъсъка водачът на лекия автомобил „Фиат Пунто“ е починал на място. При извършена по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ проверка на водача на лекия автомобил „Ауди А6“ е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 0,95 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ