Спасител разказа смразяващи подробности за първите мигове след ужасяващата катастрофа!

Пламен Пенчев

Свидетел на адското меле край Своге разказа какво е видял в първите минути след като автобусът е паднал.

„Карах си, когато видях как много хора са се събрали на пътя. Гледаха надолу. Спях и видях падналия автобус. Гледката беше ужасяваща. Звъннах на 112 и съобщих за инцидента“, каза Пламен Пенчев пред БТВ.

Той влязъл веднага в автобуса. „Вадихме хора, ръце, крака. Хората бяха потрошени, с извадени тазобедрени стави, разкъсани крайници“, спомни си Пенчев.

Имало хора, затиснати от седалките, които крещели, че се задушават. Автобусът бил така смачкан, че разстоянието между тавана и пода на автобуса било около 40 см. Според него световрачанската линейка дошла след около 40 минути.

„След час и половина дойдоха още 20 линейки. Но нямаше вече кого да вадят. Хората бяха откорани с коли“, каза Пламен Пенчев.

Десет човека са спасявали хората. Останалите очевидци се уплашили и не посмели да отидат до автобуса.

По думите му заради силния дъжд в района на инцидента, някои хора са се давели.

Само 10-ина от свидетелите помагали на полицаите и пожарникарите, с каквото могат. Другите спирали, гледали и продължавали по пътя си.

В самото начало Пламен и приятелите му отместили колите си, а после свалили седалките, за да могат да влязат носилките с ранените. Така преди идването на всички линейки били извадени 10-ина души.

Той смята, че при подобни трагедии трябва да се помага на пострадалите веднага от всеки, който минава наблизо, тъй като това може да са родителите ни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ