Красен Кралев с емоционален пост в социалните мрежи

Красен Кралев

Красен Кралев написа емоционален пост по повод националния празник на България и отбелязването на 110-тия рожден ден на спортните клубове „Черно море“.

Публикуваме без редакторска намеса:

Навръх националния празник на България – 3-ти март Спортните клубове “Черно море”отбелязват 110-ия си рожден ден. Варненският клуб е наследник на „Тича“, регистриран на днешната дата през 1913 г.
Футболният клуб „Тича“ е част от дружество „Река Тича“, което развива и спортовете туризъм, хазена и баскетбол за жени, лека атлетика и плуване. Най-голямото дружество във Варна се регистрира на 3 март 1913 г. На 24 май 1914 г., по идея на председателя на „Спортист“ Стефан Тончев, футболният „Тича“ се слива със „Спортист“. И следва голямата несправедливост в достолепната история на „Черно море“: още в най-ранните си години клубът се обявява за наследник на „Тича“, а не на „Спортист“, който е създаден през 1909 година. Така най-големият брат в семейството на „моряците“ е изхвърлен от него! Скандалното подмладяване с 4 г. е обида за „Спортист“ и футболна Варна! А неговият председател Стефан Тончев написва и първия футболен правилник у нас – „Футболът“!
Горд съм, че съм защитавал цветовете на любимия клуб, като част от отбора по лека атлетика през периода 1982-1989 година. Като състезател на Черно море станах републикански шампион за юноши на 5 000 и 20 000 м през 1986г. и направих национален рекорд за юноши до 20г. на
20 000 м с резултат, който не е подобрен и до днес.
Горд съм, че бях президент на футболния клуб през периода 1998-2001 и 2003-2007 година и член на неговия управителния съвет през 1993-1994г.
Горд съм, че съм един от създатетелите на най-новия член на голямото черноморско семейство футзалния клуб Черно море, двукратен шампион на България.
Горд съм, че бях избран за председател на Сдружение спортни клубове Черно море през 2014г .
Горд съм, че целият ми живот е свързан с историята на този велик български спортен клуб!
Честит празник, моряци!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ