ВЕЛИКО! Спортист №1 на Велико Търново пречупи втория в света и взе злато на „Дан Колов-Никола Петров“

333264970_585036170171584_8486388598085827248_n-scaled

Златен медал в категория до 70 килограма спечели Рамазан Рамазанов на 60-то издание на Международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“, който се провежда в столичната зала „София“, предава Борба.

В свободния стил състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ постигна четири победи по пътя към титлата. На старта третият от Евро 2022, тушира Акаки Кемертелидзе (Грузия), след което отнесе с технически туш 12:1 точки младата надежда на борбата ни Иван Стоянов. На полуфинала възпитаникът на треньора Мирослав Колев се наложи над иранеца Язданичерати със 7:6. Съперникът му е сред най- титулуваните борци в категорията- вицесветовен шампион и №1 на страната си.

Във финалната схватка Спортист №1 на В. Търново за миналата година пречупи по категоричен начин турчина Сервет Соксун с 6:0 технически точки.

Успехът дава шанс на Рамазан Рамазанов да стане носител на златния пояс на Дан Колов. Миналата година на турнира във В. Търново той се размина с отличието, след като остана втори в категорията си. Тогава на финала в ДКС „В. Левски“ срещу американеца Зейн Ръдърфорд той водеше с 5:2, но отстъпи в края с 6:10 технически точки и изпусна титлата и „Златния пояс на Дан Колов“ в свободната борба. Преди него престижният пояс от нашите борци са препасвали Иван Шавов, Румен Павлов, Радослав Великов и Михаил Ганев.

Рамазан Рамазанов е първият чужденец избран за Спортист №1 на Велико Търново в историята на анкетата. Той е роден през 1995 година в село Октябърское, Хасавюртовски район, в Република Дагестан, като по националност е аварец. Бори се за клуб „Илия Павлов“ от 2019 година, като е неизменен шампион на страната в категорията си. От началото на 2022 г. е български гражданин, с адресна регистрация във В. Търново в жилището на треньора си Мирослав Колев. През декември 2021 г. бе избран за Спортист № 2 за в анкетата на Община Велико Търново, а през декември 2022 г. вече бе №1.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ