Шапки долу! Наш машинист предотврати влакова катастрофа като отказа да потегли на червено

влак

Дни след жестоката влакова катастрофа в Гърция, при която загинаха 57 души, и у нас е било на косъм да стане подобен инцидент. Случаят е от 3 март на гара Калотина-Запад. За щастие не се е стигнало до фатален инцидент, предава novini.bg. Дежурният ръководител движение е нарушил правилника за движение. Гаровият служител е казал на машиниста на пътническия влак да замине на червен светофор към гара Драгоман и не му е връчил задължителната писмена заповед за движение при специални условия. Служителят на НКЖИ е с 20-годишен стаж и той е бил отстранен от работа.

Машинистът обаче е отказал да го направи и е позвънил на началника си, който от своя страна е уведомил за случващото се Районната железопътна инспекция София. Така се е стигнало до проверка и отстраняването от работа на дежурния ръководител движение от районната инспекция по безопасност на превозите на НКЖИ.

Заради това международният бърз влак от Димитровград – Цариброд за София е закъснял с 22 минути.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ