Станислава Цалова най-накрая призна за брака си: Мама се намеси и стана страшно!

313921184_5691812150857573_2827259569659939350_n

Станислава Цалова празнува рождения си ден в края на февруари, а колегите й от bTV не пропуснаха да я поздравят. Синоптичката е майка на две деца – Светослав (който се роди през 2014-та) и Антонина (2016-та), но въпреки ангажиментите си на родител, не е загърбила работата си.

Преди да срещне настоящия си съпруг Данчо, Цалова била отдадена на кариерата си и даже предполагала, че може да остане стара мома. Съдбата обаче имала други планове и метеороложката открила любовта в сайт за запознанства. По-любопитното в случая е, че благоверният й най-напред бил избран и одобрен първо от майка ѝ Антонина, тъй като свенливата Стаси нямала кой знае какъв опит с противоположния пол.

Майката на Стаси Цалова имала и изисквания към кандидат-зетя – да e умен, забавен, чаровен и успял, за да подхожда на популярната ѝ дъщеря. И така, когато синоптичката започнала да си пише с Данчо, майка ѝ през цялото време я надзиравала и дори водела лично част от писмената кореспонденция с него. За този факт обаче зетят разбрал чак след сватбата.

„Няма да излъжа, ако кажа, че мама ми намери мъж. Тя е много по-отракана от мен!“, смее се Цалова към днешна дата. Мама Антонина е и човекът, който я насърчил да започне работа в bTV, тъй като навремето настоящата метеороложка изобщо не си представяла, че ще се занимава точно с това. Мечтаела си да работи като фоторепортер и изпитвала страх да застане пред камерата, пише „Марица“.

„Майка ми попадна на обява за работа. Търсеха се водещи на прогнозата за времето по bTV. Почти насила ме накара да се явя на кастинг. Не очаквах да ме изберат, но ето че се случи“, връща лентата на спомените Стаси. В началото тя изпитвала огромно притеснение преди всеки ефир и дори веднъж припаднала от стрес и вълнение.

„Изпитвax yжac oт тoвa, чe хиляди xopa ще ме гледат и може да се изложа. Колегите се видяха в чудо с мен!“, спомня си Цалова, която заради работата си завършва впоследствие и „Метеорология“, а преди това следвала „География“ и „Философия“ в Софийския университет.

Междувременно синоптичката завършила и японистика, а после спечелила едногодишна стипендия за специализация в Япония. Престоят ѝ в страната на изгряващото слънце бил повече от вълнуващ. Така получила възможност да опознае корените си – баба ѝ по произход е японка, а дядо ѝ – кореец. От тях Стаси е наследила екзотичните си черти.

„Като дете осъзнавах, че не съм като другите, защото хората ме заглеждаха и не ми беше приятно. По-късно разбрах, че различността ми е предимство. Давам си сметка, че ако не беше нестандартния ми външен вид, щях да имам много по-малки шансове да започна работа в bTV“, признавала е Цалова.

Освен че е специализирала в Япония, тя е обиколила още САЩ, Русия и Европа. Метеороложката обожава да пътува и със съпруга ѝ често си спретват екскурзии до различни точки от земното кълбо. Докато били на почивка в един от най-романтичните градове в света – Париж, Стаси получила дългоочакваното предложение за брак. „Всичко започна с шеги и закачки в интернет, а стигнахме до сватба“, спомня си звездата.

Сватбената церемония се случва в София през 2009-та, а гости на тържеството са всички репортери и водещи на телевизията, които отправиха мили пожелания към младоженците. В продължение на четири години синоптичката не успяваше да се сдобие с бебе, с мъжа й дори замисляли ин витро и точно тогава най-неочаквано Стаси забременяла.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ