БСП тотално изнагляха, присвоиха слоган на Обама. Вигенин изрева: Модифициран е! (СНИМКИ)

вигенин нинова

Който лъже, той краде, казва народът! Няма по-известен политически девиз за кампания от: Yes, we can на Барак Обама. „Този факт е световноизвестен”, както пишеше класичката, така че няма никакво оправдание за откритата кражба на БСП, твърди 19min.bg.

„Да! Можем” е слоганът за изборите на 2 април 2023 г. на червените, с който те усилено заливат социалните мрежи през последните дни.

Неотдавна Върховният съд постанови, че Нинова няма защо да се обижда от прозвището „Госпожа Лъжа”, лепнато й от лидера на парламентарната група на ГЕРБ в последните няколко парламента Десислава Атанасова. Причината е, че Корнелия наистина е излъгала по конкретни причини: сделките й за скандалната приватизация на Техноимпекс по времето на синьото правителство на Костов никога не са проверявани от прокуратурата и тя никога не й е издавала индулгенция за чистотата им.

Даже напротив, фирмата й е осъдена на 3 инстанции за неизпълнените си финансови и други ангажименти към държавата по същата тази приватизация за „жълти стотинки”, при това докато Нинова е зам.-министър на икономиката на уличения с конкретни многомилионни суми в офшорки по Акта Магнитски Р.Овч. в правителството на Тройната коалиция.

Но нека да се върнем на темата с присвояването:

Поискаха коментар по темата за кражбата на девиза на Барак Обама от кампанията на БСП към заместник-председателя на Партията Кристиан Вигенин, който държи международната дейност и който без друго бере срама да се явява на сбирките на европейските социалисти, вместо Нинова, която страни от тях, понеже отдавна е забравила да плаща членския внос на червените за срам на 131-годишната им организация у нас.

Публикуваме дословно коментара на Вигенин:

„Е, чак пък кражба… оттогава насам поне 5-6 кампании в Европа са се правили с този слоган, а при нас е модифициран”.

Не, че има особена нужда да се репликира дали има каквато и да било модификация на Да! Можем, чийто напълно директен превод е: „Да, ние можем”, т.е. 100% същият е девизът на БСП за изборите на 2 април, какъвто е бил на кампанията на Обама.

И няма никаква модификация. Като юрист Нинова трябва да знае, че кражбата на интелектуална собственост, като всяка друга, се преследва от закона. И е тежко политическо признание. Лека модификация: Да! Можем ➡ Да! Крадем!

Досега е известен само един добър, при това наистина модифициран слоган, базиран на девиза от кампанията на Обама, която се изучава в учебниците по пиар и реклама, не само политически, но и чисто маркетингови, като феномен.

Става дума за вариацията на популярното изречение, която направи куриерската фирма TNT като партньор на фестивала в Кан. На френски език названието на града на Ривиерата, което е в превод означава „тръстиките”, се изписва като Cannes, но се чете като английското can от знаменитата фраза на Обама. По този път, свързвайки двете класики, маркетинговите спецове на TNT създават гениалната си рекламна фраза – истинска, не фалшива като на БСП модификация, единствено и само разпространявана в рамките на фестивала. Тя гласи: Yes, we Cannes!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ