НОВИТЕ ГЕРОИ: Полицай и учител спасиха деветима от горяща сграда в Петричко

пожар велико търново

Полицай и учител спасиха деветима души от горяща сграда. Около 14 часа в четвъртък младши полицейски инспектор Тодор Кимов е бил на работа в приемната си в петричкото село Коларово и забелязал пушек от жилищна сграда, собственост на общината. В нея са били настанени социално слаби хора, предава Телеграф.

Полицейският служител е подал сигнал на телефон 112 и тръгнал към мястото. По пътя срещнал млад учител по физическо възпитание в местното училище и след минути стигнали до обхванатата от пламъци сграда.

Мл. инспектор Кимов преценил за минути обстановката и без колебание, заедно с учителя, влезли в сградата и успели да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Междувременно пристигналият на място екип на пожарната предприели гасителни действия, оказали първа помощ на пострадалата. Тя е транспортирана и приета в УМБАЛСМ „Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота ѝ.

След овладяване и погасяване на пожара е извършен оглед, предприети са действия за установяване на причините за възникналия инцидент.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ