УДАР! Прокуратурата погна мъжа на бившата Мис България за 11 измами за над 770 000 лева

славена вътова юлиан цолов

Прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Юлиян Цолов, известен още като „българският вълк от Уолстрийт“ за 11 измами, при които са нанесени вреди на търговски дружества на обща стойност 774 384 лева, предава Труд.

За периода от 05.08.2019 г. до 07.09.2022 г. в София, с общо шест продължавани престъпления, обвиняемият Цолов, който е съпруг на миската Славена Вътова, с цел да набави имотна облага за търговско дружество „А.“, чийто собственик и управител е самият той, възбудил и поддържал заблуждение у управители на търговски дружества, че заплащат стойността на изработен онлайн продукт от служители на дружество „С.“, това съобщават от прокуратурата.

Обвиняемият убедил управителите на дружествата да подпишат договори за изработка и поддръжка на онлайн платформи за продажба на продукти в интернет с дружество „С.“, както и с притежаваното от него дружество „А.“.

По този начин Юлиян цолов причинил имотна вреда на дружество „С.“ в размер на 552 972 лева, тъй като заплащането по договорите е станало в полза на фирма на обвиняемия, а изпълнението било осъществено изцяло от служители на ощетената фирма. В хода на разследването е установено, че Цолов е представял фирма „А.“ за дъщерна на „С.“ и по този начин е отклонил паричните средства към собствената си фирма.

За периода от 06.01.2021 г. до 19.04.2022 г., с общо 5 престъпления, обвиняемият с цел да набави за притежаваното от него дружество „А.“ имотна облага заблудил управители на различни търговски дружества, че дружеството „А.“ ще изработи или подържа онлайн платформи за продажба на продукти в интернет. Обвиняемият сключил договори с управителите на дружествата, а не извършил договорените услуги. По този начин нанесъл вреди на дружествата в общ размер на 221 412 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за общо 11 измами. На Цолов е наложена мярка за неотклонение „подписка“ , както и забрана за напускане на страната.

Разследването по случая продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ