Тя извади скандални разкрития за „сексуалната неприкосновеност“ на Руди Гела! ПП е в потрес

7 Dni Bulgaria06.03.2023
радостин василев

От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева

Знаете ли коя е най-ценната глава в тази държава? Не? Сега ще ви кажа. На Руди Гела. Защо ли? Ето.

На 26 юли 2022 година арестуваха и затвориха за 8 часа в килия в Седмо РПУ в София журналиста Цветан Фиков. Осем униформени мъже от ГДБОП потропаха на вратата на дома му рано-рано сутринта. Съдийката от Софийски районен съд Силвия Георгиева беше разрешила обиск в апартамента на репортера.

Какво страшно и опасно деяние беше сторил той? Няма да повярвате! Цветан Фиков беше написал пост във Фейсбук срещу тогавашния спортен министър Радостин Василев: да не затваря безплатните детски тенис-кортове в “Красна поляна”, защото “ще му оскубе косъм по косъм гелосаната глава”. В това Руди Гела видял заплаха за … живота си!

Журналистът беше освободен от ареста срещу гаранция от 1 000 лева.

Защо припомням тази абсурдна история?! Днес Цветан Фиков и неговият адвокат са се явили в ГДБОП, понеже в Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производства за заплаха за убийство срещу неизвестен извършител. Журналистът е призован като свидетел.

Не, не се смейте! Страшно и срамно е. Публичен ресурс се използва, заради някой, който смята, че докато е министър и депутат, държавата е негова собственост и трябва да му служи.

Днес, разследващата полицайка от ГДБОП спонтанно се разсмяла (то кой не би се смял!) на обяснението, дадено от Цветан Фиков: с израза “ще оскубя гелосаната ти тиква косъм по косъм” не е заплашил живота на Радостин Василев, а само е изразил мнение за старомодната му прическа, като на гангстер от 30-те години на миналия век; тоест коментарът има отношение към нескопосания му стайлинг, предизвикал цяла България да го нарича Руди Гела.

Спор(т)ният министър от “Има такъв народ”, който предаде своята-ракета носител Слави Трифонов и отиде да прави кариера като депутат при Кирил Петков, не е автор само на този сигнал до държавните институции. На 7 юни 2022 година Радостин Василев депозира оплакване до Бойко Рашков, в което се жалва от неуважителното отношение към него на няколко медии и иска защита от държавата. Дръжте се да не паднете! Защита срещу заплаха за неговата “сексуална неприкосновеност”. Няма такъв смях, просто!

Виждате ли сега в какво превърнаха държавата тези, които излязоха по площадите през лятото на 2020 година и влязоха във властта?! Даже не я превърнаха в бащиния. А в слугиня. Това им е “Промяната”! Така разбират те “има как”…. Има как да я доят с договори и обществени поръчки и да предследват всеки, когото не одобряват.

“Арести!Арести! Арести!” викаше по телевизията нарушителят на Конституцията Кирил Петков. Предупреждавахме ви. Цялата им банда е толкова брутална.

… В Софийска градска прокуратура отдавна е готово обвинението срещу Радостин Василев по член 143 от Наказателния кодекс за “принуда” срещу народната представителка от “Има такъв народ” Христинка Иванова. То отлежава. Законът спи. Защото пак сме преди избори. А трябва да се свалят имунитети. Магистратите си кротуват. Страх ги е.

Радостин Василев, който много се хвали, че е бил двигател на закриването на специалното правосъдие, е водач на листата на коалиция “Продължаваме промяната”- “Демократична България” в Плевен. В листата му са двама отцепници от ИТН – Деян Петков и Венцислав Петков, станал известен със супер-скандалния договор за софтуер на Национална спортна база за 1 800 000 лева, разследван от прокуратурата.

Е, нѐма такава държава! Има как да стане и по-лошо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ