Изненада! НАП-Бургас запечата аквапарка на Тумпалов в Равадиново!

Аквапарк в Равадиново

Аквапаркът край замъка в Равадиново е запечатан от НАП по-рано днес, пише Флагман.БГ. Информацията потвърди пред наш репортер Христо Узунов от пресцентъра на приходната агенция.  Обектът е затворен, считано от днес.

Атракционният комплекс е наблюдаван от инспекторите от дълго време, защото получавали множество сигнали. Обектът е наблюдаван от екипи на звеното на Фискален контрол-Бургас. Оказва се, че фискалните устройства не подават информация и не отчитат оборотите към софтуера на НАП. Всичко това е знак за ясно укриване на обороти и от там неплащане на данъци в необходимия размер. „Нарушенията са констатирани от наши проверяващи и обектът ще бъде затворен“, казаха пред медията от НАП.

Оттам уточниха, че става въпрос за системно неподаване на информация към софтуерите на НАП, което е безкрайно необичайно. Подозренията са, че се укривали приходи в големи размери.

Аквапаркът, който шокира с необичайния си външен вид, е собственост на фирма „Пик Груп“ ЕООД – на сина на Тумпалов Костадин Георгиев Тумпалов. Строителството бе финансирано с кредит от 10 млн.лева от Българо-американска кредитна банка и собствени средства на Тумпалов и бе афиширан като един от най-големите подобни обекти на Балканите.

Това е първото лято, в което аквапаркът работи и още в началните месеци нарушава данъчното законодателство на Републиката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ