БРУТАЛНО! Баща преби приятеля на дъщеря си. Майка му: Защото аз съм от ,,ромски произход“

побой момче

За случай на насилие сигнализира майка. Валентина Янкова разказа, че 17-годишният ѝ син бил пребит от бащата на приятелката му. Майката твърди, че причината е „ромският ѝ произход“. Ситуацията се разиграла в град Русе през нощта на 2 март.

След няколко дни – на 6 март, полицията в областния град съобщи, че във Второ РУ разследват сигнал за нанесен побой над 17-годишен младеж. Около 23:30 часа в сградата на Второ РУ се е явил непълнолетният русенец, който е сигнализирал, че по-рано същата нощ е бил бит от бащата на приятелката си, която е на 20 години.

Според първоначалната информация, вечерта младежът бил на среща с нея пред училище в жк „Родина“. Там се е появил 47-годишният баща, който го накарал насила да се качи в „Ситроен“, управляван от 20-годишната. Те го откарали извън града и в нива мъжът му нанесъл побой. След това тийнейджърът бил върнат в Русе на ул. „Чипровци“, съобщават от полицията.

GlasNews потърси коментар от майката на момчето Валентина Янкова, която разпространи информацията за станалото още на 3 март. Тя разказа, че нейният син и момичето били заедно от около две години. Янкова сподели, че момчето обича приятелката си.

„С баща му сме разделени. Той е българин, а аз съм от ромски произход. Синът ми ходи с нея и я обича. А бащата на момичето не знам какво му хрумна да пребие сина ми… Това е крайно и много жестоко, и то без причина, и без никаква провокация“, разказва Янкова.

Случаят е документиран във Второ РУ, докладван е на дежурен прокурор в РОП, образувано е досъдебно производство. Проведени са множество процесуално-следствени действия – разпити, огледи и др.

Изчаква се и заключение от съдебно-медицинска експертиза, която да изясни степента и характера на получените от 17-годишния травми.

Работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Тя разпространи снимка на сина си, на която се виждат последиците от агресията. Янкова твърди и че посегателството е извършено заради нейния произход. „… Пребил го е, защото аз съм циганка“, заяви майката на момчето Валентина Янкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ