Борисов: Търсих билети за летището на Еконта в Русе, няма го. Моите 50 лв. си бяха 50 лв.

бойко борисов

Търсих билети за летището на Еконта в Русе, няма го, търсих магистрала – няма, предава Епицентър. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Арт център в Бяла. Домакин на срещата бе кметът на Бяла от ГЕРБ Димитър Славов.

И за пенсиите ви излъгаха – моите 50 лв. си бяха 50 лв., каза на събралото се множество Борисов.

Бившият премиер имаше предвид обещанията на министъра на транспорта в кабинета „Петков“ Николай Събев – собственик на „Еконт“, че в Русе ще има летище. Както и факта, че АМ „Хемус“ не се строи.

Така ще остане дълго, ако на 2-ри не изберете, каза Борисов. ,,Аз не мога да им намеря кусур, те не са направили нищо“, бе неговият извод.

„1,2 млрд. ви бях оставил за пътища, на чакъл щеше да е магистралата до Русе, да се асфалтира. Сега е ужасно“, продължи Бойко Борисов.

„Сутринта търси билети за самолет, да кацна на летището на Еконт-а, ама го няма. Исках да взема някоя ядка от магистралата – парите ги взели. За радост видях засети ниви, трактори, сеялки… Поне нивите са цели.

Сега може да изберете. Казвах ви, че ви взимат по 1 лв. за всеки литър бензин и нафта… Тези училища, тези детски градини, които имаха газ – всичко приключи! Компенсацията, която обещават и пускат – не им стига за осветление. Само за общините трябва да се направи огромно финансиране в бюджета. А парите ги няма. 2 години – нищо!“, продължи той.

„Този път трябва да си гласувате за вас. И за пенсиите ви излъгаха – уж получавате повече, а като идете в магазина – те заминават. Моите 50 лв. си бяха 50 лв. Те знаят само да ходят и да намират кусур. Но за да ти намери кусур някой, трябва да направиш нещо. Аз не мога да им намеря кусур, те не са направили нищо“, заяви още Борисов.

„Тези 1,2 млрд. ги няма, похарчиха ги! Дълг след дълг, те затова не искат да покажат бюджета. Всичко, което се обещава, за него пари няма. Но аз се надявам, че Радев ще го покаже през министъра. Иначе не е честно. Обещават ви увеличение на пенсиите, но те ги няма парите.

Оптимизъм може да дадем, само, ако победим с много. Вече нито един политик няма, който да не е казал думите „хаос“ и „застой“.

Тук в Бяла гледахте контрабандата на горивата, помните ли какво правиха цистерните? Контрабанда страшна! И над 5 млрд. отидоха в Русия. Затова имаме подкрепа от Запада ние, защото им видяха отношението. След робство сме се възстановили, ще се възстановим и сега“, добави той.

По-късно Бойко Борисов разказа във Фейсбук за срещата си в Бяла, като написа:

Общините искат нови пътища, нови детски градини и училища, а пари няма. От Бяла до Русе и до Велико Търново ви взеха парите за пътя-1.2 млрд бяха оставени за него, а вече щеше да се асфалтира. Сутринта търсих билети за самолет да кацна на летището в Русе на Еконта-няма такова. Търсих магистрала има ли-парите ги взели! Исках да взема някоя ядка от магистралата Бяла-Русе, обаче няма такава. Така ще остане задълго, ако не гласуваме масово на 2-ри април;

За тези 2 години какво се случи в община Бяла – довършваха се старите проекти. Тук бяхте свидетели на чудовищната контрабанда на нафта, докато плащахте близо 4 лв. за бензин и нафта и над 5 млрд. отидоха в Русия. Затова имаме подрепа от Запада, защото им видяха акъла. Оказа се вярно, когато ви казвах, че ви взимат по 1 лев за всеки литър бензин и нафта.

Колко нови завода се направиха за тези 2 години – един само ми покажете. Те знаят само да намират кусури. Но за да ти намери някой кусур, трябва да направиш нещо. Аз искам да им намеря също, но няма как, защото не са направили абсолютно нищо!

Оставиха дълг след дълг. И затова сега не искат да покажат портфейла на държавата, защото за всичко, което обещават в кампанията, пари няма. Какво ще говорят? Надявам се Радев да покаже състоянието на бюджета през финансовия си министър, иначе няма да е честно;

Не ви убеждавам и не агитирам, този път гласувайте за себе си! Оптимизъм ще има само, ако спечелим с мнозинство, за да чувстваме подкрепата и желанието на хората. Иначе избор след избор. Вече няма политик, който да не е казал думата „хаос“ и „застой“. И след робство сме се възстановили, ще се възстановим и сега!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ