ОКОНЧАТЕЛНО! Главният прокурор Иван Гешев удари по масата: Доживотен затвор за тях!

payimage-232595

Двамата помагачи при атентата в Сарафово, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, са окончателно осъдени на доживотен затвор без замяна, предава Лупа.бг.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев след церемония в Софийската синагога, на която бяха отличени институциите, допринесли за забраната на „Луков марш“.

На церемонията бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова, външният министър Николай Милков, шефът на ДАНС Пламен Тончев и заместник-министърката на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър и заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова

Главният прокурор съобщи още, че са уважени и гражданските искове на близките на петимата загинали израелски туристи и българския шофьор на автобуса.

На 18 юли 2012 година на паркинга на летище „Сарафово“ беше взривен автобус с израелски туристи. Близо 40 души бяха ранени, а шофьорът на автобуса – български гражданин и петима израелци, както и извършителят на атентата, загинаха.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ