Борисов взе думата в Русе, но тя му дръпна микрофона: Шарлатаните си имат ДеБъ-мажоретки

7 Dni Bulgaria07.03.2023
49

„Две години нищо. 1,2 млрд. лева бях оставил, а те ги похарчиха. Ако не направим Русе-Бяла-Търново ще продължат да се избиват хора. Обещавам ви да я направя”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в зала „Канев център” към Медицинския университет в Русе.

„Ние можем да сме много деен участник в региона, но все едно ни няма. Преди две години беше политическо решение влизането в еврозоната. Това означаваше, че българите ставаме. Румънците не ги приеха. Отдавна еврозоната щеше да е факт, когато влезе Хърватия“, подчерта той. Лидерът на ГЕРБ попита къде е магистралата Русе- Бяла, летището и ферибота

„Къде са трите моста, два тунела? Две години ви лъгаха. Чак сега медиите говорят за инфлация, защото хората го усещат. 10 години ГЕРБ държа бюджетът на излишък. Тогава обяснявах, че искам да има „мазнинка” при криза за хората. Настоявам министъра на финансите и моля президентът Радев да ни каже какви пари има в държавата. За Търново – Русе и за „Хемус” ще намерим пари, защото без тях нищо не става. Русе е чудесен град. Искам да ви дам кураж. Виждам, че не се поддържа направеното и ми става мъчно. Години няма да се оправим след тази инфлация“, предупреди Борисов. Той подчерта, че винаги е посещавал града, когато в него се работи, а сега 2 години дори поддръжка липва.

„Трябва да ни дадете на 2-ри кураж. Изведете ни първи и ви обещавам силна подкрепа от Запада. Ще имаме deal – вие помагате да ме първи, а ние да се измъкнем от кризата. Може и ние да сме изпуснали, да поправяме, който не работи не греши. Ние се събрахме със СДС, защото всички демократи, включително ПП и ДБ трябва да се поклонят на това лъвче, то ни спаси от комунизма. По същия начин, както атакуваха нас, така разбиха и СДС“, заяви още Борисов, но изтъкна, че ГЕРБ се е оказал по-силна.

По-рано пред събралите се стотици привърженици говори и водачът на листата на ГЕРБ в Русе Десислава Атанасова

„Помните, че преди 2 години започна със заявката, че ще ни чегъртат, хулиха ни, арестуваха ни, преживяхме всичко. 2 години по-късно това няма как да стане – ГЕРБ няма как да бъде заличена и унищожена. ГЕРБ няма как да е извън политиката, защото няма как да унищожат вас. 2 години виждахме разруха, хаос, аматьорщина, липса на политическо решение, отговорност. Всичко започна с „А отборът” – някой ги нарекоха шарлатани. Лъжата стана марка на лидера на този „А отбор” – единият излъга чий гражданин е, а другият нарече учителите „не съвсем нормални”. Сега отново „А отборът” аматьори заедно с подкрещите ги мажоретки плашат, че ако не спечелят изборите щели да напрвят така, че  на есен пак да ходим на избори. Атанасова напомни, че всеки ден умират хора заради липсата на ремонти и тези се заявяват като алтернатива. „Единстрвеното, с което ще бъдат запомнени те за тези 2 години – инфлация, миграция и излагация”, категорчна беше тя.

По-рано през деня лидерът на партията посети редица места в района на Русе – Бяла, Иваново, Ценово.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ