Бившата правосъдна министърка от ДеБъ нарушава закона: Агитира в университета

надежда йорданова

Бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова с изява в Нов български университет в момент на предизборна кампания.

Бившата депутатка се включила в „упражнение по задаване на въпроси на терен” със студентите от курса по Политическа журналистика. Тя е запознала младите хора с кампанията и платформата на ДБ „Ти броиш”, която цели да внуши за повишен риск от манипулации след връщането на възможността да се гласува с хартия. Йорданова е отделила време и за обяснения на рисковите секции в страната, съдебната реформа и санкциите „Магнитски”.

„Малко неща са по-зареждащи и предизвикателни от дискусия с будни млади хора като третокурсниците по политическа журналистика от НБУ. Започнахме с представяне на „Ти броиш”, минахме през въпроси за съдебната реформа и завършихме подобаващо със споделяне на техните идеи, впечатления и препоръки”, написа самата Йорданова в профила си.

Миналата година парламентът прие забрана за партийна дейност в училища и детски градини с промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Точно тогава Йорданова бе на поста министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков, пише Tribune.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ