Бесен екшън в БНТ: Расате обижда на „руски чехъл“ и “мижитурка“. Каза кои трябва да са в затвора

боян расате

Свиреп скандал в предаването „Референдум“ по БНТ спретнаха Боян Расате от „Българския национален съюз – НД“ и Симеон Славчев от МИР. Темата беше Русия.

„Позицията ми е коренно противоположна от тази на този руски чехъл отсреща. Полша, Литва и Латвия отдавна събориха паметниците – символи на руската окупация.

Паметникът на съветската армия още стои в центъра на София защото решенията в Столична община се взимат от хора, които не искат да се разделят със болшевишките си тотеми“, заяви Расате, визирайки опонента си Симеон Славчев.

По думите му България се нуждае от нов закон за защита на държавата.

Той бе категоричен, че партии, които изразяват руски интереси у нас, трябва да се забранят, а членовете им вкарани в затвора.

Симеон Славчев заяви, че е крайно време да спрем да се мразим и призова да се говори за важните теми за обществото.

„Вие сте продажници и ние не можем да не ви мразим. Заври си идеите отзад“, отговори му Боян Расате. „Във вашия тон няма да вляза“, отвърна му той.

„Хората, които са се продали трябва да бъдат обесени“, отсече Расате и нарече Славчев мижитурка.

„Докато у нас битуват политици, изповядващи чужди интереси, няма да се преборим нито с демографската криза, нито с друга. Те се стремят към подчиняване на българската държавност пред чужди интереси“, смята представителят на „Български национален съюз – НД“.

Симеон Славчев даде предложение как да се реши политическата криза.

„Да седнат лидерите на партиите и да се направи една национална програма за бъдещето на България с краткосрочни и дългосрочни политики.

Така ще се гарантира, че никой няма да се отклони от поетия ангажимент. Това е нещо около което да се сформира национално обединение“.

„Няма да участваме в никакви разговори с подобни субекти, дори за устойчиво развитие. Единствения начин да влезем в диалог с него, е ако е изправен на подсъдимата скамейка.

Възмездие трябва да е най-силния мотиватор за българския избирател, чиито родители бяха ограбени“, категоричен бе Боян Расате.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ