КЗД проверява Слави за дискриминация заради ,,Песен за Лена“. Дългия бил чул само първия куплет?!

слави трифонов

Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирма „Седем-осми” АД на лидера на ИТН Слави Трифонов след жалба по повод „Песен за Лена”, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8” преди месец, съобщи в. „Сега”.

Наскоро Бориславова заведе гражданско дело за клевета и уронване на името за 40 хиляди лева срещу компнаията на шоумена.

От КЗД споделят, че жалбата е подадена от Геновева Тишева. Тя е юрист, който кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Геновева Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „Български център за джендър изследвания”.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма „представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят”.

В момента производството пред комисията е във фаза „проучване”, поясниха от КЗД. Тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна сложност, казва законът. По време на проучването се събират писмени доказателства, необходими за пълното изясняване на казуса, като може да се ползват и външни експерти.

След проучването производството влиза във фазата на откритите заседания и накрая – КЗД обявява решението си. То не е окончателно и може да се атакува в съда.

КЗД може да налага глоби и санкции, както и да прави предписания, ако установи нарушения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ