Виден актьор хвърли бомба за Морфов: Има нещо, предизвикан е! Добре, че не е разполагал с водка

Георги Новаков

Постъпката на Александър Морфов е хлапашка. Това каза в предаването в ефира на БТВ актьорът от Народния театър Георги Новаков.

,,Добре, че Сашо е разполагал само с флумастер, а не и с бутилка водка, защото протестът му буквално щеше да пламне“, каза той за пожара“ в театъра, който, тлее“ от края на миналата година.

Според него цялата история, която се разиграва в театъра, много наподобява роман от Льо Каре трябва непрекъснато да се връщаш назад, за да си подредиш нещата и да си изясниш картината. Той допълни, че ,,има много подводни течения“ в целия този скандал.

,,Това е една хлапашка постъпка, да не кажа нещо по-лошо. Но те и двете страни в скандала правят поредица от такива глупави постъпки. Все силни думи ми идват, но се опитвам да се въздържам“, каза още актьорът.

Той припомни, че директорът на Народния театър е спечели конкурса, тръгвайки напред с портрета на Александър Морфов, т.е. режисьорът е бил начело в неговия екип. Това се е случило през лятото на 2022 г., минава известно време и се зараждат някакви други процеси, обяснява още актьорът.

„Кучето явно е заровено някъде другаде – има нещо, което е предизвикало действията на Сашо Морфов“, допълва той.

Актьорът описа директора на театъра като по-обигран и не разкрива поведението си, докато режисьорът е емоционален и афишира мислите си. Описа действията на Васил Василев като „блестящ ход“.

„Има една структура, която има главен режисьор. Той променя структурата и вече няма такава позиция. Сега въпросът е дали Сашо Морфов е дисциплинарно уволнен. Не, такава длъжност няма, значи и него го няма“, обясни още актьорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ