Трагедия! Отиде си бившата депутатка Свободка Стефанова, един от основателите на СДС – Русе

c5ffab1f203cc716b6a6c225be99a96c

На 8 март 2023 г. на 78-годишна възраст след мъчително боледуване почина Свободка Стефанова, съобщиха близките ѝ.

Един от основателите на СДС – Русе и на Зелената партия, тя беше народен представител от СДС в 36-то и 37-то Народно събрание, винаги неотклонно на страната на истината и справедливостта, предава lupa.bg.

Потомка на стара русенска фамилия, сред предците ѝ има свещеници, лекари, адвокати, инженери, съдии, учители. Нейният прадядо Марин Попвасилев Късогледов е бил мирови съдия на Русчук и народен представител в Учредителното Народно събрание на Княжество България. Приятели и съмишленици със Захарий Стоянов, те заедно са учителствали в русенската околия.

Винаги непримирима към опитите за прикриване на престъпленията на комунистическия режим и неговата реабилитация, тя докрай не спираше да свидетелства за истината и да защитава човешките и граждански права.

Опелото ще е на 10.03.2023 г. (петък) в софийския храм „Света Троица“ на бул. „К. Величков“ №28, а погребението в русенския гробищен парк „Чародейка“ на 12.03.2023 г. (неделя) от 14 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ