Полиция скова Бургас: 17 задържани при спецакция, у единия открили тефтери с лични данни

задържане арест полиция

17 са задържаните в Бургас при специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 6 бързи производства, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Спецакцията започна рано сутринта днес в няколко квартала на Бургас. В жк. „Победа“ са арестувани двама мъже – единият за притежание на наркотици, а другият заради открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия.
Служители от Четвърто Ру Бургас са задържали трима, съпричастни към притежаване на наркотични вещества – метамфетамин и марихуана. Проверени са общо 366 МПС и 514 лица, като са десет от тях се оказали обявени за издирване.

Проверени са над десет адреса, както и 51 търговски обекти, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения, уточниха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост, предава 24 часа. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ