Разбиха депо за трафик на хора в Карнобатско: Спипаха 6 мигранти, условията вътре – потресаващи

мигранти

Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България мигранти бе неутрализирано в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

То е разположено в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево. По време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до магистрала „Тракия”, откъдето да бъдат отвозени до София, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Констатирано е, че депото, действало от около месец и е обслужвано от двама българи. Единия е от с. Сърнево, а втория – от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи. Двамата са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение, предава Флагман.

Други 27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък “Победа” при Първо Районно управление – Бургас са задържали трима души – двама за притежание на наркотици, а в третият са открити тефтери с лични данни на хора, получавали заеми и стоки на версия.

Служителите от Четвърто Районно управление – Бургас са задържали четирима, като трима от тях били съпричастни към притежаване на наркотични вещества /метамфетамин и марихуана/ и един е обявен за издирване за повдигане на обвинение.Проверени са 877 МПС и 1314 души, като са установени 16 лица, обявени за издирване.

Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ