ДПС: Някои умишлено тласкат държавата надолу чрез заклинания. Отсега говорят за нови избори

дпс

Първата, генералната задача е да спрем обедняването. Да развиваме такава икономика, че да достигнем средните европейски стандарти на живот.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата в Шумен, на предизборна среща в областния град. На нея присъстваха заместник-председателят на световните либерали и втори в листата Хамид Хамид, заместник-председателят на партията и водач на листата в Разград Ахмед Ахмедов и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Ако в Европа средната инфлация е 8,5%, в България инфлацията е 17%. Като погледнем малката потребителска кошница – там е 20-25%, а за някои храни дори достига дори до 50%, заяви Карадайъ.

Дневният ред на хората е дневният ред на ДПС. И ние ще го пренесем като дневен ред на политиците в 49-тото Народно събрание, категоричен е лидерът на партията.

В този дневен ред са инфлацията, обедняването, високите цени, работните места, доходите. В него са и проблемите на хората в Област Шумен, които са свързани и с водата, и с лошата инфраструктура, добави той.

Карадайъ даде пример и с доставката на дърва. Развитието на дърводобива в областта е много добро, но има проблем с доставянето на дърва. Липсва отношение към проблемите на хората, обясни Карадайъ.

В различни ситуации, по различен начин все някой се опитва да отнеме от силата на ДПС, ако може ДПС да го няма. Тези хора някъде другаде си правят тези сметки, а не тук в Шумен. То не зависи от тях, а само от нас, категоричен е лидерът на ДПС.

Той припомни, че наскоро ДПС е имало възможност да покаже пред цялото общество обединителната сила на партията с организираната дарителска кампания и благодари на структурата на ДПС-Шумен, предава БЛИЦ.

Показахме последния месец, че когато тръгнем със съпричастност, със състрадание можем да обединим целия български народ. Такъв голям род сме ние, депесарски, имаме отговорност към Родината, заяви Карадайъ.

Силният депесарски род трябва да бъде в обединението и в политическата сфера, за да може да има стабилно мнозинство в Народното събрание. Това мнозинство ще може да излъчи редовен кабинет, който ще работи по дневния ред на хората, заяви Карадайъ.

Той припомни, че род се получава от първите букви на мотото на предизборната кампания на ДПС: „Разум, Отговорност, Диалог“.

„Разум ни е необходим, за да сканираме, анализираме и оценим икономическите, социалните и политическите параметри в тази ситуация.

Отговорност ни е нужда – лична, колективна, партийна и парламентарна, за да поемем такива ангажименти, че решенията да бъдат реализирани в реалния живот.

Диалог е необходим, за да постигнем съгласие, обединение и заедност. За да намерим устойчивите политически формули за решаването на актуалните проблеми на хората и на държавата“, заяви Карадайъ.

Той каза още, че от област Шумен ДПС трябва да има най-малко 2 мандата, а в 49-ото Народно събрание – „да бъдем поне 49 народни представители“.

Има политически сили, които умишлено тласкат държавата надолу чрез заклинания и разделителни линии, като предварително заявяват, че България няма да има правителство. Отсега говорят, че ще ходят пак на избори, заяви Хамид Хамид.

И подчерта: „Това е несериозно, освен това е престъпно спрямо гражданите на България, защото всеки, когато гласува, дава мандат да се работи, а не да се ходи пак на избори!“.

Проблемите навсякъде са тежки – бедността, инфлацията, ръстът на цените, ниските доходи, липса на държавна политика за подкрепа на дребния производител и бизнес, дефицитът на държавна политика въобще. Държавата в момента се движи на автопилот и това е в продължение на последните две години, категоричен бе Хамид.

Постигнахме много в 48-ото НС. Всички български граждани ще имат възможност да гласуват, кой с машина, кой на хартия, посочи Ахмед Ахмедов. И продължи: „Постигнахме безплатни учебници за всички български деца в нашата Родина. С помощта на д-р Хасан Адемов направихме така, че минималната пенсия да стане 50 % от средната за нашата страна.“.

В следващото Народно събрание ще направим всичко възможно законопроектът за Конституцията, който ДПС предложи по отношение на съдебната реформа, да бъде приет. Ще направим така че да има инвестиции, България да стане част от еврозоната и Шенген, увери Ахмед Ахмедов.

Да престанем да се делим на добри и лоши, а да се захванем с проблемите на хората. Досегашните управляващи вдигнаха пенсиите, но аз не видях един човек в страната да е доволен от това увеличение, каза още Адемов. Той припомни, че в момента пенсиите се плащат със заеми и каза, че не бива повече да се управлява по този начин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ