Наско Сираков готви нещо скандално в Левски! Ето кой ще е новия Васил Божков на „сините“

7 Dni Bulgaria10.03.2023
56

Босът на генералния спонсор на Левски „Palms Bet“ ще се сдобие с акции на футболния клуб. Това може да се случи като физическо или юридическо лице. Което е скандално – букмейкър да придобие най-популярния български куб!

Както е известно, „сините“ обявиха желане да повишат уставния капитал на клуба и по този начин да наберат свежи средства, които да отидат за погасяване на сериозни дългове.

От Герена планират да емитират 3 милиона акции на стойност 5 лева за общо 15 милона лева. Това бе разяснено от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

Дори и те да бъдат изкупени напълно, именно бившият централен нападател ще продължи да държи много над 50 процента от дяловете на клуба. Решението за пускането в продажба на акции ще бъде взето от Общото събрание на клуба. Сбирка на акционерите е свикана за 6 април.

Откакто е генерален спонсор на Левски, компанията на Мило Борисов винаги е обявявала, че не иска да се сдобива с дялове от клуба. Правени бяха и доста отстъпки, като няма забрана и други бетинг компании да рекламират при „сините“.

На Общото събрание на Левски могат да настъпят промени в ръководните органи. Възможно е да се стигне до раздяла с изпълнителния директор Иво Ивков, който е член на Управителния съвет. Юристът призна, че има различия между него и „висшето ръководство“. И посочи, че клубът има не финансов, а управленски проблем.

По време на двубоя Левски – Лудогорец (0:00 в сектор „Б“ се появи транспарант в подкрепа на Ивков и треньора Станимир Стоилов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ