Разкрития за двойния убиец пред „Соло“. Роднини се отрекли от него: ,,Арестуваха някакъв си“

payimage-573460

„Няма какво да говоря, арестуваха някакъв си, какво да кажа повече“. Така чичото на убиеца от „Соло“ Илиян Тодоров коментира пред Lupa.bg задържането на двойния килър в Узбекистан.

Той каза още, че много хора му звънели по телефона, като смятали, че се свързват с бащата на Илиян. Татко на убиеца е Венцислав Тодоров е бивш общински съветник и политик от БСП.

В периода от 12 години, в които осъденият убиец се криеше от родното правосъдие , всички роднини го отсвирили. С него говорила само майка му, като използвала телефон със СИМ карта регистрирана на друго име.

Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

В последствие той беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Той бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ