Срам за Киро и ДеБъ: Обединени и напомпани, дори в собствената им агенция са колкото Бойко

7 Dni Bulgaria10.03.2023
кирил петков асен василев христо иванов

Ако изборите бяха в началото на март, резултатът вероятно щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат почти идентична подкрепа с 27,2% и 26,6%, ДПС и „Възраждане“ са другата двойка със сходни резултати и биха оспорвали третото място, съответно с 13,4% и 12,3%. Със 7,3% БСП е на петото място, сочи проучване на „Галъп“.

В битка за възможност за прескачане на бариерата са „пакетирани“ „Български възход“ с 3,7%, „Има такъв народ“ – с 3,4% и „Левицата“ – с 3,2%.

Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ за БНР. Припомняме, че за шеф на агенцията се води Първан Симеонов, който е виден сътрапезник и личен социолог на Кирил Петков.

Със сигурност са казали, че ще гласуват 40,6%. Това предполага активност, близка до тази от предходните избори – доколкото и в предишните избори декларативните нива на активност към този етап бяха подобни – но и тук кампанията ще бъде решаваща и тепърва ще се разбере процентът на база формалните избирателни списъци. 4,4% са онези от заявяващите, че ще гласуват, които биха предпочели „Не подкрепям никого“, ако изборите бяха днес.

Изследването на „Галъп“ е проведено между 24 февруари и 3 март 2023 г. сред 1008 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е равен на около 54 хиляди души.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ