Борисов смълча с думи за брутално убийство край Вакарел. Призова Радев да направи разкрития

бойко борисов

Това е най-лесната пресконференция – първият Маринов, вторият Маринов, третият Маринов.

Това заяви на пресконференция в Ихтиман лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

„Помните ли, че България беше нарисувана в Европа и Турция с черепчета и кости, заради ограбените чужденци. Помните ли това време? През ден дежурните ми докладваха, като бях главен секретар, как се грабят коли. Турците започнаха да минават с кораби и фериботи, за да не минават от тук. Опасна, такава беше България тогава“, каза той.

„На Вакарел беше престрелката, където един от грабителите загина. Това беше цялата Софийска област. Черни беемвета нощно време, с полицейски лампи и грабеха – крокодили, мечки, вълци, какво ли не хванахме тогава. Всичко изловихме, а сега минават по 50 000 автомобила по „Тракия“, каза той.

„Всичко това беше за хората. Правихме паркове, площадки, игрища, детски градини. Това сме правили. От какво да ни е неудобно дори“, запита той.

„Преди 2 години ние бяхме пример за справяне с нелегалната миграция. Дейвид Камерън, който бе премиер на Великобритания дойде тогава, два дни стоя. Прелетяхме с председателя на ЕС цялата граница. Орбан дойде при мен и каза „Вие сте по-добри““, спомни си Борисов.

„Сега и Ихтиман се прочу. Ако спре да зареди някой и хоп, избягат 30-40 души. И това го приемаме за нормално. Представяте ли си това да стане по наше време. Представяте ли си Младен Маринов, той изглежда як, да ми каже, че има такива случаи. Директно ги пращах на границата. Там стояха, поименно знаех граничарите и поименно знаех от турска страна граничарите. За всяко нещо с Ердоган бяхме „ало-ало“, каза той.

По думите му за две години са се изговорили много неща.

Борисов цитира класация на „Евростат“ от 9 март, в който се казва, че инфлацията в България е нараснала вече 4 пъти.

„Това значи, че всички сте обеднели с толкова. Всички не можем да си купим толкова, колкото 2021 година. Тотално обедняване. Ако в банките имаше 100 млрд., сега са 60. Това ви го скроиха тези хора, подпомогнати и отвън“, смята Борисов.

„България беше станала факторът на Балканите. Нескромно е да кажа, че е само заради мен. Имах страхотен екип. Всички събития се провеждаха в София – не в Атина, Белград, Букурещ. Варна беше станал град, който всеки в Европа знаеше“, каза още той.

„Хаджигенов на мен ми прави оценка?! Той има ли едно спечелено дело?! Аз не знам. Телевизиите го канят като анализатор. Той мен анализира мен“, присмя се Борисов.

Борисов риторично запита кой иска всъщност България да удари дъното.

„София направихме 60 км. метро, а Белград още няма. Те ми дават обаче пример? Парите ги няма, инфлацията е 4 пъти по-висока. Инфлацията изяде повишенията на пенсии и заплати. Този, който направи правителство, там да отиде да се хвърли от моста на Ихтиман. Затова никой не иска. Служебното правителство дохарчва парите, но вече и то изнемогва. Огромните разходи, които заложи Асен Василев, това, че ви обраха джобовете по най-елементарен начин – по левче на литър бензин и нафта. Всичко ви взеха с вашето търпеливо мълчание“, каза бившият премиер.

„Излезе после Василев в „Панорама“ и заплаши младежите с 5 години затвор, че им разкриха далаверата. Тая търпеливост на ГЕРБ ме дразни и мен вече. Когато си отиде Василев, горивата паднаха с лев, а газът от 300 лева, на 100 лева“, обясни той.

По думите му дефицитът отива на минус 7 процента, а това означава, че джобът на всеки ще е празен. Според него има и още по-тежки констатации.

Той призова Радев да разкрие истинското състояние на държавата. „Убеден съм, че разкрие ли се това, всички ще спрем с политиките и ще се откажем. Само Коцето от „Възраждане“ може да остане“, каза Борисов.

„Всички се надяват, че след втори ще направим правителство „Лошият сън““, каза той.

„Този, който дойде, трябва да затегне коланът до последната гайка. Тези, които казват „Без Борисов“, си мислят, че ми правят злина – не ми правят“, каза още лидерът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ