ГЕРБ разтресе Варна! Обяви каква война водят срещу града Киро и Асен: Злобни некадърници

7 Dni Bulgaria10.03.2023
96

„За две години Промяната върна България в кризата от 1996-1997 г.”, заявиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна.

„Лицемерието и фалшът по отношение на Морската градина лъсна официално в листата на ПП и ДБ във Варна! В обединението влязоха хора с коренно противоположни позиции спрямо колите в Морската градина! Явно има как!”, заяви  вторият в листата на ГЕРБ/СДС – Варна Красен Кралев на пресконференция заедно с   останалите кандидати за народни представители от варненската листа.

„Така рамо до рамо застанаха Благомир Коцев от „Хоризонт”, който атакува пред всички съдебни инстанции всяка заповед на кмета на Варна за забрана на колите в Морската градина. До него са наредени Стела Николова, Изабела Иванова и Антон Тончев от групата „Варна може да защити Морската си градина“, която уж има за цел да брани Приморския парк. Обединени в една листа заедно с Коцев, тримата „активисти“ всъщност публично признават, че каузата им за забраната на автомобилите е била фалшива и че повдигат темата само предизборно. Докато беше областен управител на Варна Благомир Коцев от ПП спря в определени участъци автомобилите по Алея Първа, но не и в Морската градина. Така осигури спокоен достъп на коли до комплекс „Хоризонт”, стопанисван от фамилията му.  Нито Стела Николова, нито Антон Тончев, нито Изабела Иванова реагираха на това нагло прегазване на интереса на варненци”, даде пример за крайните позиции в обединението ПП-ДБ Красен Кралев.

 

Красен Кралев

 

Варненската листа на партията беше официално представена от кмета и областен лидер на ГЕРБ  Иван Портних, който посочи, че за предстоящият вот коалицията тръгва с успешния отбор с водач Даниел Митов от миналите избори и ще надгради резултата.

„Убеден съм, че всеки варненец усеща ефекта на Промяната- по дебелите цени в магазините, по изтънелите заплати, по ръста на престъпността, по озлоблението и разделението между хората.За Варна Промяната беше надолу –без европейско финансиране, без държавна подкрепа, с „осакатен“ бюджет за 2022 г. Промяната наложи безпрецедентен бойкот на града“, посочи Иван Портних.

Той допълни картината със спрените проекти и посочи, че 2 години Промяна са изгубено време за Варна и България заради тяхната некадърност, политическа арогантност, фалшиви обещания и илюзии. ГЕРБ/СДС трябва да получи мощна подкрепа за съставяне на правителство, иначе няма спасение”, категоричен бе Портних.

„Ако не беше направеното от кмета и общината, какво ли щяха да коментират от ПП и ДБ предизборно?! Разликата между младите хора на Промяната и ГЕРБ е, че нашите представители в листата не са наследили имоти от бащите си приватизатори“, каза Славена Точева, областен координатор на МГЕРБ и трета във варненската листа. Тя пое ангажимент да се върне диалогът между държавата и местната власт и припомни, че депутатите в 47 – то НС настояваха при приемане на бюджета да има 200 млн.лева за проектите във Варна и региона, което беше отхвърлено от ПП и ДБ.

Бившият спортен министър Красен Кралев обяви, че при приемането на новия бюджет ще настоява да бъдат заложени 200 млн.лева за спорт и 100 млн. лева за туризъм. По негова инициатива и с подкрепата на цялата група на ГЕРБ/СДС в 48-то НС 9% ДДС за хотелиери и ресторантьори остана до края на 2023 г.

Адвокат Бранимир Балачев увери, че ако бъде избран за народен представител, ще предложи в НС да бъде приет Закон за спекулата, защото е чудовищна инфлацията на цените на храните – 40%.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ