Ваня Червенкова 20 години след бруталната стрелба по нея и 6-те куршума: Знам кой ме поръча!

ваня червенкова

Точно преди 20 години Ваня Червенкова е простреляна с шест куршума пред очите на нейната дъщеря. Тя оцелява, но връщането към нормалния живот отнема години. Бизнес дамата сподели че непрекъснато се връща към този момент.

„В спалнята си имам голяма икона на св. Пантелеймон. Случаят беше на 27 юли. Това е денят на св. Пантелеймон и св. Седмочисленици. Всяка вечер когато си лягам и сутрин когато ставам му благодаря. Цялата съм в белези от операции. Преди много години ми казаха, че ще остана инвалид. Сега доказвам на себе си и на медицината, че и с половин бял дроб и недовиждане с дясното око, цяла дясна ръка в болтове и титаниеви плаки може да се живее.

Това, което се случва преди 20 години е неочаквано за Ваня. Тя продължава да твърди, че не дължи нищо на никого, напротив – те й дължат на нея.

В книгата си, Ваня казва, че знае кой е поръчителят, но няма да го назове.

„Няма да го назова. Те знаят, че аз знам. Щом господ така е решил, не съм човекът, който ще съди. Щом така се е случило, значи така е трябвало да стане. Съдбата ни е предопределена. Аз съм привърженик на тази философия, според която всеки човек се ражда със съдбата си и с пътя, който трябва да извърви. Той е важният, а не успехите.

След операциите Ваня качва много килограми.

Бях стигнала 125 кг. Имам много тежки операции на ръката, на белия дроб. Това бяха месеци наред, в които лежах. Три години не съм излизала от стаята си. Започнах от нулата. Когато се събудих от комата не можех да дишам. Преживяла съм много неща, но не съм се отчаяла нито за миг. Тази случка ме научи на търпение. След всеизвестната ми диета, която си наложих отслабнах с 30 кг. Като започнах да се катеря по върховете вече се държа във форма, но моят медицински статус не е като нормалните хора“, споделя Ваня Червенкова.

Източник: Hotarena



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ