Манолова тотално полудя, появи се в ефир и заяви: Българи, не купувайте яйца до Великден!

мая манолова

Вашата инициатива в социалните мрежи – „Бойкот на покупката на краставици”. Яйца не си купувам, защото от „Левицата” обявихме бойкот на „златните яйца” и други „златни” продукти, например кашкавалът на „златни цени”. Призовавам българските граждани до Великден да не купуват яйца и скъп кашкавал”. Това заяви в предаването „Офанзива” Мая Манолова, лидер на „Изправи се, България”, част от коалиция „Левицата”.

Преди изборите Манолова обясни какви цели си поставят от коалиция „Левицата”.

„Нашата кауза е битка със спекулата. Ще сложим 5% надценка на 10 основни хранителни продукти. Не таван на цената. Практиката в Хърватия и Унгария показва, че когато има таван на цената, веригите натискат производителите и те фалират”, каза Манолова.

„Българските данъкоплатци се оказаха солидарни с търговските вериги – ние им платихме скъпия ток, мерките за COVID, ние участваме във всякакъв тип подпомагане на търговските обекти. Те плащат 10% данък и 10% дивидент. Те трябва да бъдат поставени на място и да проявят солидарност”, заяви Манолова.

Според нея трябва свръхпечалбите в различни фондове да отиват в специални фондове. „Например свръхпечалбите от търговските вериги да отиват във фонд солидарност, който да подкрепи ваучери за храна на българските домакинства”, поиска Манолова.

Относно минималната работна заплата, тя каза, че от „Левицата” настояват да е 1310 лева.
„България трябва да изпълни европейската директива, която казва – не по-малко от средната работна заплата. В момента 770 лева е минималната работна заплата, което е по-малко от средната”, заяви Манолова и уточни, че ще настоява това да се случи преди 1 януари 2024 г.

За пенсиите, Манолова каза, че в момента 660 000 български пенсионери живеят под линията на бедността, както и много хора с увреждания. „Осигурителният доход, върху който се изчислява пенсията, трябва да е върху осигурителния доход от предходната година”, заяви Манолова.

Преди това тя отново подчерта, че е необходимо обединение в ляво.

„Обединението е единственият начин да се спре срива на доверие в лявото и обезличаването на парламентарната група на уж лявата партия досега. Необходимо е ляво обединение. Левите хора, работещите, пенсионерите, домакинствата, които бяха оставени на произвола на съдбата и по време на четворната коалиция и сега по време на 4-месечния парламент, да имат защитници на своите интереси, да имат хора, които да стоят зад техните интереси”, каза Манолова.

„Всички леви хора, социалисти са добре дошли при нас. Те се включиха в голяма степен в нашите листи, те са водачи на нашите листи и техният глас ще бъде чут”, каза още Манолова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ