Мустафа Карадайъ изригна: Ние сме различни – обединяваме! Показахме милосърдие последния месец

payimage-568696

В трудни, кризисни времена Движението за права и свободи обединява всички. Когато казват, че ние сме различни, да – различни сме. Ние обединяваме! За нас понятието заедност е изпълнено с много дълбока философия, а не е просто думичка от речника. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в с. Нова черна, Тутраканско.

В нея участваха още евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, водачът на листата доц. д-р Джевдет Чакъров и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов, съобщи пресцентърът на ДПС. Като пример за обединение Карадайъ посочи мащабната дарителска кампания, която ДПС организира в помощ на турския народ след опустошителните земетресения.

ДНК-то ни е ДПС. Това го показахме последния месец. След опустошителното земетресение в Р Турция ние показахме състрадание, съпричастност, милосърдие. Благодаря на структурите на ДПС за организацията, но дарители бяха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност. Поклон пред тях, каза лидерът на Движението.

Той посочи, че по същия начин – чрез обединение, трябва да се реши и кризата на кризите в България, политическата. За да се пристъпи към изход от останалите кризи: икономическа, социална, енергийна.

Не случайно мотото ни е „Разум, Отговорност, Диалог“. На нас ни е нужен разум. Видяхме, че разделителните линии, омразата, разделението, противопоставянето не вършат работа. За да излезем от политическата криза, ни трябва разум, подчерта Карадайъ.

От Видин до Тутракан хората казват, че основните проблеми са инфлацията, високите цени, несигурните работни места, ниските доходи. Проблем № 1 е обедняването, каза Карадайъ. И посочи, че докато ДПС бе във властта, държавата връщаше по 2 милиарда лева дълг годишно, докато той на практика бе стопен.

12 години по-късно, след едноличното управление на ГЕРБ, дългът вече е 21 милиарда, а след кабинета на „Промяната” – 40 милиарда лева.

Резултат от едноличното управление е и фактът, че 800 000 души напуснаха България за 10 години. Защо? Защото няма препитание, заяви Мустафа Карадайъ.

Луксът от едноличното управление ни струва 21 милиарда нов дълг, каза още той

След това дойдоха едни, които, видите ли, били „промяна“, щели да променят модела ГЕРБ. Но за какво настояват? За същото – за еднопартийно управление. Едноличното и еднопартийно управление води до липса на диалог, до арогантност, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

За 10 дена чуха, че в мотото ни има диалог и започнаха да повтарят, че и те искали диалог. Но те правят диалог с огледалото. Искат същия модел. Ако тази политика продължава, ще трупаме по 15 млрд. дълг на година, заяви лидерът на ДПС.

Първата генерална задача е да спрем обедняването. Но как ще стане? Първо трябва да решим политическата криза, да сме част от мнозинството в Народното събрание, което за дневен ред ще има дневния ред на хората. От мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет, каза Карадайъ. Той посочи и втория приоритет – достигане на средните европейски стандарти на живот.

Диалог ни трябва, защото самостоятелните управления не водят до добро. Диалог ни трябва, за да намираме съгласие, обединение, заедност, за да намираме устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и на държавата, посочи още веднъж Карадайъ.

Време е за ДПС! Време е за разум, време е за отговорност, време е за диалог! Време е за решаване на проблемите на хората, заяви лидерът на Движението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ