Жители на Плевен повече от бесни: С какво тровите децата ни?! Управителят на ВиК да бъде съден

вода

Цената на водата поскъпна в много области от началото на годината. Случи се и в Плевен. Хората плащат 4,36 лв./куб. м. с ДДС, но какво получават. Този въпрос зададе жител на града, като посочва, че вече дори избягва да се къпе с водата, нито пък да готви с нея. Определя миризмата ѝ Освиенцим – другото име на полския град Аушвиц, предава GlasNews.

„Не знам как се нарича, директор или управител на ВиК Плевен, за мен това е човек, който заслужава да бъде съден! Водата в кв. „Мара Денчева“ ужасно смърди от известно време! Не става дори и за готвене после манджата мирише на Освиенцим, а вече не смея и да я използвам в банята! Господине или госпожо, с КАКВО ТРОВИТЕ ДЕЦАТА НИ? Спестявате пари или просто упражнявате геноцид? А цената на водата расте ли расте, вече е по-добре да се къпеш с бира!,“ написа Милко Самуилов.

Припомняме, че по план е заложено цената през 2024 г. да стане 4.64 лева, 2025 г. – 4.90 лева, а в последната година от бизнес-плана се предвижда кубик вода в областта да струва 5.20 лева с ДДС.

Мъжът е крайно недоволен за скъпата услуга, предлагана от дружеството и не смята, че не е редно да се плаща за нея.

„Не знам защо всички в Плевен плащаме луди пари за услуга, която не струва и 5 ст.? Искам да попитам и кмета „А бе г-н кмете, вие пиете ли вода от плевенското ВИК? Ние простосмъртните не можем като вас да си купуваме от скъпите хранителни вериги вода за 4.80, която уж е от Девин!

Предлагам да не плащаме за отровата, която тече от крановете ни!,“ допълва той.

„В една нормална функционираща държава, която България за съжаление вече не, е когато има проблем с водата, те уведомяват с есемес, както и имейл в кои дни и кои часове няма да има вода. Тук решават, спират и когато звъннеш на посочените телефони в интернет, не вдигат или ако благоволят да вдигнат, се държат арогантно сякаш си виновен, че им звъниш и притесняваш,“ коментира жителка на града в социалната мрежа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ