Йотова смая с речта си, всички говорят за думите й: Така ще постигнете промяната към по-добро!

йотова

Образованието е в основата на пътя към развитието.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна на „Дондуков“ 2 победителките в инициативата на британското посолство в София „Посланик за един ден“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предава Епицентър.

Не се страхувайте да отстоявате позициите си, дори когато срещате съпротива и неодобрение. Бъдете уверени в себе си, само така ще постигнете промяната към по-добро, към която всички се стремим. Образованието е в основата на пътя към развитието, каза още Йотова на отличените.

Вицепрезидентът запозна с дейността си Есперанса Найденова от Вълчедръм, Ипек Кьосеибиш от Русе, Ния Георгиева от Перник. Момичетата споделиха своето мнение по широк кръг от въпроси – от равенството между мъжете и жените до войната в Украйна.

Конкурсът, създаден преди шест години от бившия британския посланик в България Ема Хопкинс по повод Международния ден на жената, окуражава българските момичета да изразят своите възгледи по значими за обществото въпроси и да разгърнат потенциала си.

От началото си „Посланик за един ден“ се провежда под патронажа на вицепрезидента Йотова. Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Да прегърнем равенството“. Въпросът, по който желаещите на възраст от 14 до 18 години писаха есе в рамките на 250 думи, беше: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте насърчили равенството между жените и мъжете в България?

Победителките се включиха в работното ежедневие на вицепрезидента Йотова и на британския посланик Роб Диксън. Срещнаха се със заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, с представители на УНИЦЕФ и на Асоциация „Анимус“. Победителите се срещнаха и с посланиците на Ирландия, Албания, Финландия и Пакистан. Имаха обучителен курс по лидерски умения.

Преди дни Йотова отново посочи важността на образованието при срещата си в президентството с помощник генералния секретар на ЮНЕСКО Ернесто Отоне. Кризите се възпроизвеждат, когато културата и образованието отсъстват, заяви тогава вицепрезидентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ