ГОРДОСТ! 19-г. Калина Николаева е подобрила над 40 рекорда в плуването, има над 300 медала

IMAGE_13983608_40_0

19-годишната Калина Николаева е подобрила над 40 национални рекорда в плуването и е спечелила повече от 300 медала. Тя е ученичка последна година в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив.

„Първоначално започнах само за здраве. Майка ми и баща ми искаха да спортувам някакъв спорт. На 6 години започнах при моята първа треньорка Ваня Кръчмарова и на 9 години тя видя потенциал в мен и ме записа на първото ми състезание. Плувах само на 200 м свободен стил с 1 година по- големи от мен. Станах 4-та, но самата тръпка от състезанието ми хареса, затова реших да продължа професионално с този спорт“, казва Калина.

„Занапред искам да продължавам да представям България на Европейски и Световни шампионати, и някой ден да стигна до Олимпийски игри. Също така, една от мечтите ми е подобря националния рекорд за жени на 400 метра съчетано плуване, защото това е най-старият рекорд в плуването. На 43 години е. Рекордът е на Соня Дангалакова от 1980 година. Никой не го е подобрил и се надявам аз да съм тази, която да го подобри“, казва още Николаева пред БНТ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ