Скандално! Разбра се кои са бременната и военния, превозвали мигранти. Тя е лекарка в…

иван демерджиев

Военен от пловдивско поделение и бременната му съпруга, която е лекарка, са били заловени в събота да превозват 4 мигранти от сирийски произход.

Военният – Райко Д. на 44 години, е бил арестуван за 24 часа, а съпругата му – д-р И. П. , след като е било установено, че е бременна в 7 месец, е била освободена. Тя работи в Окръжна болница-Пловдив и няма яснота защо съпругът е рискувал да качи жена си заедно с бежанци.

Двамата живеят в близко до Пловдив село.

Арестът и проверката са извършени от Военна полиция-Пловдив. Сирийците са били взети от Хасково и са пътували по посока София, съобщава БЛИЦ.

Случаят се поема от Военна прокуратура.

„Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира с наркотици“, заяви междувременно министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а задържаните бременната жена и военния са следени отдавна.

Демерджиев отново отправи призив към следващия парламент да повиши наказанията за каналджийство.

„Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ