Майката на Георги, замесен в трафик на мигранти: Да си понесе наказанието. Влияеше се от приятели

георги

Запозната съм с това, че е имал много задължения, които е трябвало да изплаща. Той се влияеше от приятелите си и те го докараха до тук.

Георги по принцип си е проблемен, опитвахме се по всякакъв начин да му помогнем. Говорили сме многократно с него като родители, но не ни послуша. Това коментира майката на „изчезналия” Георги Божиков, който бе хванат да превозва мигранти.

Младежът е работел в Стъкларския завод, но през последните години харчел повече, отколкото е получавал. Той е станал клиент на няколко фирми за бързи кредити, но не можел да покрива задълженията си. Решил приеме офертата на свои познати, които също живеели в Труд. Военният и бременната му приятелка, която е лекар в УМБАЛ „Пловдив“, му предложили да се включи в схемата и да направи бързи пари.

По данни на TrafficNews сумата, която му е обещана е била 5 000 лева.

Веселина Божикова разказа, че синът й е бил в неизвестност няколко дни. Георги живее на отделен етаж от семейството си- при баба му, като последно е бил видян да се прибира от нощна смяна.

Притеснена от ситуацията майката е решила да се обърне към МВР, от там обаче й казват, че няма данни той да е бил задържан на пловдивска територия. Така жената веднага пуска Божиков за издирване, но се оказва, че младежът през този период е бил в ареста.

„Преди един ден бях в полицията, като служителите на МВР ми показаха справка, която гласи, че в пловдивско няма информация синът ми да е задържан и затова го пуснах веднага за издирване. Тази сутрин служебният адвокат чрез телефона ми, който съм посочила във Фейсбук се свърза с мен, за да ме уведоми за ареста на Георги, ” добави за медията ни майката.

„Много ми беше притеснено, но поне разбрах, че е жив и здрав. Сега трябва да си понесе наказанието,” добави още жената.

На 10-ти март 2023 г. около 17 ч. в района на Хасково, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от Д.Д. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, управляван от 39-годишната Иванка Персенска, която била в напреднала бременност.

В колата, която тя шофирала, се намирали четирима чужденци – граждани на Сирия. В лекия автомобил, марка „Фолксваген Голф“, пътувал и 25-годишният Божиков. Установено е, че същия ден Божиков превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково. По тази причина младежът се преместил в лекия автомобил на 39-годишната жена.

Случаят е поет от Военно- Окръжна прокуратура. Тя привлече като обвиняеми жената и двамата мъже.

Божикова твърди, че няма информация за контакта на сина й с въпросния военен от село Труд и бременната лекарка. Към момента Георги е оставен за постоянно в ареста, а майка му коментира, че не е наясно дали решението ще се обжалва на по-висока инстанция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ