ГЕРБ токущо помете ПП и ДеБъ: Правителство без нас? Забравете, няма как да стане!

7 Dni Bulgaria16.03.2023
8

Правителство на малцинството без условия и без участие няма как да подкрепим. Който подкрепи такова правителство трябва да носи отговорност за него. Каквато и коалиция да има, ГЕРБ трябва да участва в нея, ако ще участва, защото така ще носим отговорност за решенията, които ще се взимат. Това каза Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС пред NOVA NEWS.

По неговите думи, ако сега не се сформира правителство, 2023 година ще бъде загубена така, както бяха загубени 2021 и 2022 година.

„От една година от ГЕРБ-СДС обясняваме как финансовата стабилност е изправена пред риск. Безотговорното и безразборното харчене на държавни средства през изминалата година ще има и своята цена и тя се появи“, каза Гаджев.

Той изрази надежда, че няма да се стигне до фалит на държавата, но за тази цел трябва да има отговорна политика. Според него, ако продължават да се изразходват държавните пари безотговорно, нищо не е изключено.

Той отбеляза, че ГЕРБ не подкрепя увеличаването на данъци. Гаджев уточни, че когато се вдигат ударно доходите, за да се покрие инфлацията, тези разходи влизат отново в цените, а това води до искане за по-високи заплати. Така се влиза в спирала, която става неудържима, допълни той.

„Инфлацията трябва да се потисне с мерки, които да контролират пазара да не създава условия, които не отговарят на пазарните такива“, посочи той.

Гаджев подчерта, че трябва да се стабилизират доходите на хората.

За бъдещото управление на страната той уточни, че ГЕРБ-СДС не искат да затварят вратата пред никого. „Няма как да партнираме единствено с „Възраждане“ и БСП“, изтъкна Гаджев. Политикът заяви, че програмата на ПП в сектор отбрана е на 90% изплагиатсвана от тази на ГЕРБ-СДС.

Той коментира и мигрантския натиск, като каза, че трябва да се работи по-активно с европейските партньори и с Турция.

„Важно е техническото и кадрово обезпечаване на Гранична полиция“, категоричен е той.

Политикът каза, че България е започнала да помага ефективно на Украйна с решението на Народното събрание за оръжейната помощ.

„ПП се хвалеха, че не помагат по никакъв начин на Украйна. Имаше изказвания как България не изпраща боеприпаси, не изпраща оръжия и не трябва да изпраща, дори да продава. После се оказа, че нещата не са така“, допълни политикът.

Христо Гаджев каза още, че трябва да се търсят общите линии, защото ако продължава да се разделя обществото, това няма да доведе до добро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ