Янките реват на Гешев: Къро от 40 месеца организира атентат срещу нашия човек Иво Прокоппиев

7 Dni Bulgaria16.03.2023
Иво Прокопиев

Красимир Каменов – Къро, за когото днес стана ясно, че е организирал група за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, както и други висши магистрати и полицейски началници, през 2019 г. е подготвял покушение срещу издателя Иво Прокопиев.

В края на м. септември 2019 г. посолството на САЩ в София е сигнализирало българските власти, че укриващия се в Дубай и Южноафриканската република криминален бос Красимир Каменов – Къро, е възложил на свои приближени в България да организират покушение на съсобственика на медиите „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев. Като мотив за това били сочени публикации в издания на Прокопиев, посветени на бизнеса на Каменов у нас.

Сигналът е дал повод на тогавашното ръководство на МВР да разположи постоянни полицейски патрули пред дома и офисите на Прокопиев. Макар първоначално Прокопиев да отрече пред медиите да е получавал заплахи, по-късно е приел сериозно информацията и се е съгласил да бъде под полицейска охрана. МВР свалило охраната на издателя осем месеца по-късно, чак в средата на 2020-та година.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ