Хубаво, дадоха Руди Гела на ЦИК! А БСП кога? Вижте наглостта на ниновите хора в Пловдив

7 Dni Bulgaria16.03.2023
чаша Корнелия за кмета Иван Тотев07- ИВАН ПЕТКОВ-бебето

ЦИК вече работи по сигнали за незаконна агитация на членове на районната изборна администрация в полза на водача на ПП в Плевен и бивш спортен министър Радостин Василев. От дни местните пищят, начело с членовете на Има такъв народ на Слави Трифонов, че един от секретарите на РИК в 15-и МИР на име Александър Станев упражнява предизборна пропаганда за Руди Гела. Оказва се обаче, че подобен сценарий, за който ЦИК явно все още не е сезирана, се разиграва и в редиците на БСП.  

Справка на Lupa.bg разкрива, че секретарката на районната комисия в Пловдив-град – върлата ниновистка Минка Сърнешка не просто агитира за водача на червените там Иван Петков-Бебето, но и сама се хвали с фотоси с Корнелия Нинова. Явно председателката на Столетницата не се притеснява от евентуалната санкция, която в бившия Партиен дом може да наложат на лоялната й секретарка в РИК-а.
Напомняме обаче, че като членове на комисиите, въпросните секретари получават бюджетна издръжка и са длъжни да работят за вота на 2 април (а и не само – б.р.) като равноотдалечени от всички кандидати за власт, независимо чия партия самите те представляват и следва да се ръководят единствено от разписаните норми по Изборния кодекс.
Само преди броени дни Сърнешка си позволява, при това в публичен пост, да агитира в социалната мрежа фейсбук от своя профил за Бебето, назначен и утвърден от Нинова за първенец на листата в Пловдив-град:

„Той е млад, почтен и образован човек. Доказал се във времето като достоен защитник на гражданите на Пловдив. Като депутат не допусна продажбата на пловдивския панаир (запазваме оригиналния правопис – б.р.). Затова заслужава на 2 април да го подкрепим с номер…“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ